Нюкасъл Юнайтед и Челси играят при в двубой от 13-ия кръг

...
Нюкасъл Юнайтед и Челси играят при в двубой от 13-ия кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Нюкасъл Юнайтед 1:1 Челси, греда за свраките

Нюкасъл Юнайтед и Челси играят при в дуел от 13-ия кръг на британската Висша лига. Александър Исак откри в 13-ата, само че Рахийм Стърлинг изравни 23-ата минута. Срещата на стадион „ Сейнт Джеймсис Парк “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

„ Свраките “ са в серия от две следващи провали, откакто отстъпиха с по 0:2 в гостуванията си на Борусия Дортмунд в Шампионската лига и на Борнемут в шампионата, само че в този момент се завръщат вкъщи стимулирани да се върнат към успехите.

„ Сините “ пък направиха зрелищно тъждество от 4:4 против първенеца Манчестър Сити преди паузата, а кръг по-рано разрушиха с 4:1 като посетител градския си противник Тотнъм и наподобява тимът на Маурисио Почетино стартира да навлиза във форма.

 /  / 

Срещата започва в умерено движение, като първият удар към една от двете порти пристигна в деветата минута, когато Конър Галахър взе топката в половината на Нюкасъл, напредна отляво, след което влезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, само че около лявата греда на Ник Поуп в навън.

Домакините първи удариха в 13-ата минута след чудесна офанзива. Антъни Гордън взе топката отляво и комбинира с Жоелинтон в дъгата пред наказателното поле, който с едно допиране откри Люис Майли. 17-годишният полузащитник сподели, че има страховит взор върху играта и изведе Александър Исак зад отбраната на Челси, а шведският нападател имаше време да овладее топката, да се обърне и да стреля с десния крайник, като осъществя във вратата на Роберт Санчес за 1:0.

Десет минути по-късно обаче Челси съумя да изравни. Жоелингтон позволи груба неточност в средата на терена и разреши топката да му бъде отнета, Рахийм Стърлинг напредна на скорост и бе фаулиран пред наказателното поле от Киърън Трипиър, който получи и жълт картон. Именно Стърлинг стреля непосредствено от прекия свободен удар, като трансферира чудесно стената и прати топката неспасяемо в десния ъгъл на Поуп – 1:1.​

В 26-ата минута „ свраките “ пропуснаха бързо-бързо да си върнат преднината, откакто Киърън Трипиър центрира от корнер, а на далечната греда Жоелинтон се измъкна от опеката си и от три метра от вратата засече с глава, само че около лявата греда на Санчес.

Пет минути по-късно Коул Палмър откри Рийс Джемйс отдясно в наказателното поле, който пък върна за връхлитащия Енцо Фернандес, а аржентинецът мигновено стреля с десния крайник, само че Поуп мазета в корнер. След неговото осъществяване Беноа Бадиашил стреля с глава, само че в ръцете на вратаря.

Три минути преди края на първата част Трипиър също бе доста покрай гол от фаул, само че ударът му от директния свободен удар се отби от напречната греда на Санчес.

LIVE  |

1:0 Александър Исак 13'

1:1 Рахийм Стърлинг 23'

Висша лига, 13-и кръг

Главен арбитър: Саймън Хупър, Англия

Стадион: „ Сейнт Джеймсис Парк “, Нюкасъл ъпон Тайн, Англия

Стартови сформира на двата тима:

HOWAY THE LADS!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР